2013. január 14., hétfő

Fiatalok az európai erdőkben 2013 – Nemzetközi fenntarthatósági és környezetvédelmi tanulmányi verseny

Az Országos Erdészeti Egyesület és a “Young People in European Forests” (YPEF) Nemzetközi Bizottság fenntarthatósági  és környezetvédelmi versenyt hirdet Fiatalok Az Európai Erdőkben 2013 címmel.

A verseny célja, hogy
  • a résztvevő diákok megismerjék az öreg kontinens erdeit, a természet- és környezetvédelemben betöltött szerepüket, és az ehhez kapcsolódó erdészeti tevékenységeket, és
  • kerüljenek közelebb a fenntarthatóságelvéhez, valamint annak megértéséhez, hogy a természeti erőforrások megőrzése nem csupán saját környezetükben, hanem összeurópai szinten is kiemelkedően fontos az ott élők számára.
Pályázhatnak
A versenyre 2-3 fős csapatok jelentkezhetnek, a tagok nem lehetnek fiatalabbak 13 és nem lehetnek idősebbek 20 évesnél a 2012/2013-as tanév kezdetén, azaz 2012. szeptember 1-én.

Pályázati feltételek
A verseny nyelve angol (legalább egy csapattag esetében a nyelvtudás feltétel). A verseny nemzeti szakaszának első fordulójában a feladatok magyar nyelven kerülnek megfogalmazásra, a nemzeti és nemzetközi döntő feladatai kizárólag angol nyelvűek.
A jelentkező csapatoknak regisztrációs díjat kell fizetni, amit a szervezők a verseny lebonyolítására fordítanak. A regisztrációs díj összege csapatonként 1500Ft.

A felkészülési anyag
A verseny felkészülési anyaga a verseny nemzetközi honlapján található meg (www.ypef.eu), valamint további anyagok érhetőek el a nemzeti szakaszhoz az Országos Erdészeti Egyesület honlapján (www.oee.hu).

A verseny ütemezése
A verseny nemzeti szakasza kétfordulós. A legeredményesebben szereplő csapat jut a nemzetközi döntőbe.

Jelentkezés: Az OEE honlapjáról letölthető excel fájl kitöltésével és a titkarsag@oee.hu címre való megküldésével lehet jelentkezni. Figyelem! Egy iskola több csapata jelentkezhet egy excel fájl megküldésével, de csapatonként külön munkalapot kell kitölteni!
A benyújtás határideje: 2013. február 15.

Információ:
titkarsag@oee.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése